BİM, reklam karşılığı haberin çıkarılmasını istemiş

Milli Gazete, iktidara yakın market zinciri BİM’in, marketlerin devletten aldıkları ucuz eti tüketiciye ulaştırmadığına dair yayınladığı haberi kaldırma karşılığında reklam vermek istediğini, teklifin reddedilmesi sonucu reklamın geri çekildiğini açıkladı.

Milli Gazete, bugün BİM reklamına ayırdığı sayfayı boş olarak bastı. Yayımlanan uyarı yazısında, sayfanın BİM reklamına ayrıldığı, ancak gelen haber sansürü teklifi kabul edilmeyince reklamın geri çekildiği duyruldu.

MARKETLERİN UCUZ ET HİLESİNİ YAZMIŞ

Milli Gazete’nin bir ay önceki özel haberinde, 2017’nin sonunda başlatılan ve 2019 yılına kadar belli aralıklarla uygulanan ucuz et projesinde, marketlerin devletten ucuza aldıkları eti halka ulaştırmadığına vurgu yapılıyor. Marketlerin yaptığı hilenin proje sona erdikten sonra müfettişlerce raporlandığı ve oluşan haksız kazancın 100 milyon liraya ulaştığı kaydediliyor.

Habere göre, projeden yararlanan marketler, Et ve Süt Kurumu’ndan aldığı kaliteli et yerine, tüketiciye piyasadan topladığı yağlı ve kalitesiz etleri sattı. Devletten aldığı eti, başka amaçlarla kullandı. Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişleri, bu hileyi ortaya çıkardı. Milli Gazete, ucu projeden yararlanan yandaş marketlere dokunacağı için Bakan Bekir Pakdemirli’nin soruşturma izni vermediğini yazdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu yolsuzlukla ilgili soruşturma yapabilmek için Danıştay’ın kararını bekliyor.

SATILMAYAN KISMI SATIN, DOSYA KAPANSIN

Diğer yandan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na soruşturma izni vermezken, yaşanan skandalda dosyanın kapatılması için ara bir formül bulundu. Buna göre, marketler, eksik sattıkları tespit edilen 3 bin ton civarındaki eti tekrar proje kapsamında indirimli satmayı kabul ederken, ucuz et projesi de sessiz sedasız yeniden hayata geçirilmiş oldu. Buna göre, söz konusu marketler, 3 bin ton ete karşılık gelecek şekilde kıymayı 34 liradan, kuşbaşını ise 37 liradan satmaya başladı.