Pazar yerleri hafta sonu tamamen açılıyor

Yaklaşık ik haftayı aşkın süredir sadece açık mekandaki tezgahların hizmet verebildiği pazar yerleri, bu hafta sonundan tam kapasite hizmet verecek.

Yerli sebze meyve üreticisini sevindiren haberi Cumhurbaşkanı Klaus İohannis verdi. Salgına karşı uygulanan kısıtlamaların vaka sayılarını düşürdüğünü kaydeden İohannis, ”Pazarlarda satış yapmak isteyen üreticiler için, aynı zamanda Noel dönemi ve sonrasındaki tatilde ihtiyaç duyacağı malzemeleri stoklamak isteyen halk için kesinlikle iyi olacak.” değerlendirmesini yaptı.

AZ TEST YAPILSA DA VAKA SAYISI DÜŞÜYOR

Düşen vaka sayılarının yapılan test sayısındaki azlığa bağlı olduğunu kabul eden Cumhurbaşkanı İohannis, ”Evet tatil günlerinde az test yapıldığı doğrudur. Bununla birlikte vaka sayılarındaki düşüş net olarak görülebilmektedir. Bu düşüş Avrupa’nın her yerinde gözlemlenmektedir.” dedi.

Öte yandan Romanya’da son iki günde kaydedilen vaka sayıları 5 binin altında seyrediyor. Pazartesi günü raporlanan 3 bin 826 vakaya karşılık enfekte oranı yüzde 39 olarak gerçekleşti.

Bugün yayınlanan tabloda, alınan tedbirlerin enfekte oranına yansıdığı görülüyor. En yüksek enfekte oranı binde 7,35 ile Köstence’de kaydedilmiş.

Bugün açıklanan verilere göre ise son 24 saat içinde covid 19 testi yapılanların üçte birinin enfekte olduğu anlaşıldı. Son bir günde test uygulanan 15 bin 701 kişiden 4 bin 916’sında koronavirüse rastlandı.

BİN 260 HASTA YOĞUN BAKIMDA

Yoğun bakımda kalanların sayısı bin 260’a yükseldi, hastanelerde halen 13 bin 529 kişi tedavialtında tutuluyor.

Acil Durum Komitesi’nin verilerine göre, son 24 saatte 135 kişi koronavirüse yenik düştü. Bugün itibarıyla salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 665.

Yurt dışında yaşayan Romenler arasında 6 bin 914 kişi enfekte oldu, bunlardan 127’si hayatını kaybetti. Türkiye’de kayda geçen enfekte olmuş Romen sayısı 3, ama can kaybı bulunmuyor.