PlayStation 5, Türkiye ve Romanya’da satışa çıktı

Sony Interactive Entertainment (SIE), yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’i (PS5) aralarında Avrupa, Orta Doğu, Güney Amerika, Asya ve Güney Afrika’nın yer aldığı birçok bölgeyle birlikte Türkiye ve Romanya’da piyasaya çıkardı.

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, “Tüm ekip olarak PlayStation 5’in çıkışını, hayranlarımız, oyun yapımcıları ve sektör partnerlerinden oluşan topluluğumuzla birlikte kutluyoruz. Ayrıca aynı derecede PS5’in gelecek olan ve oyun deneyimini ileriye taşımaya devam edecek olan oyunları için de sabırsızlanıyorum.” şeklinde konuştu.

PlayStation 5’in oyun kütüphanesi, SIE Worldwide Studios’un çıkış oyunları olan Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Demon’s Souls, Sackboy: Büyük Macera ve Astro’s Playroom ile birlikte PlayStation konsol tarihinin en iyi çıkış listesine sahip.

PS5 sahipleri, aralarında Call of Duty: Black Ops Cold War (Activision), Fortnite (Epic Games), FIFA 21 (EA), NBA 2K21 (2K), Godfall (Gearbox Publishing), Watch Dogs: Legion, Assassin’s Creed Valhalla (Ubisoft) ve çok daha fazlasının bulunduğu çok sayıda merakla beklenen oyunu bu sezonda oynayabilecek.

Kasım ayında konsolun piyasaya çıkışıyla beraber PlayStation Plus üyeleri, PlayStation 4 neslini tanımlayan ve özel olarak seçilmiş 20 adet PS4 oyununu barındıran PlayStation Plus Collection sayesinde oyunları indirerek PlayStation 5 konsollarında oynamaya başlayabilir.

19 Kasım’da raflarda yerini alan PlayStation 5’in Türkiye’de tavsiye edilen satış fiyatı 8 bin 299 lira, Romanya’da 2 bin 500 ley.