Romanya-Norveç maçına koronavirüs engeli

Romanya ile Norveç milli takımları arasındaki UEFA Uluslar B Ligi 1. Grup beşinci hafta maçı, bir futbolcusu yeni tip koronavirüse yakalandığı için takımca izolasyona alınan Norveç’in seyahat edememesi nedeniyle iptal edildi.

Romanya deplasmanı hazırlıklarının son aşamasında Galatasaray’da forma giyen Omar Elabdellaoui’nin covid 19 testinin pozitif çıkması, Norveç milli takımının planlarını alt üst etti. Yola çıkmaya hazırlanan ekip, Norveç Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla başkent Oslo’da karantinaya alındı.

Durum UEFA’ya bildirilince, bugün Romanya deplasmanında oynanması gereken maç iptal edildi.

NORVEÇ FEDERASYONU İPTALE KARŞI

Sağlık Bakanlığı’nın emriyle seyahat durdurulsa da federasyon yetkilileri bundan hoşnut kalmadı. Norveç Futbol Federasyonu Başkanı Terje Svendsen, tepkisini ‘’Norveç dışında 54 ülke maçlarını oynayacak, bu karar bir milli takımın hedefleri için çok belirleyici’’ sözleriyle dile getirdi.

İptale bir itiraz da Romen kamuoyundan geldi. Digi Sport sunucusu Radu Naum, ‘Maçların iptal olması demek Norveç’in hükmen mağlup sayılması demek, kesin olan bir şey varsa o da Norveç’in küme düşmesidir’’ görüşünü dile getirdi.

Romanya Futbol Federasyonu, maçın iptali sonrasında UEFA Disiplin Komitesi’nin kararını bekleyeceğini açıkladı.