İş icabı Romanya’ya dönen eşinden sekiz aydır haber alamıyor

İstanbul’da Türk vatandaşı kadın, bir yıl önce miras kalan bir evin satışı için Romanya’ya gelen Romen eşinden haber alamıyor. 13 yaşındaki oğlunun babasını çok merak ettiğini söyleyen kadın, eşinden bir ses duyabilmek için duyarlı kişilerin desteğini arıyor.

Romanya Haber’in whatsapp hattına ulaşan Mine Trifu (43), 8 aydır içini kemiren endişelerini anlattı. 14 yıldır evli olduğu İ.T. ile şimdiye kadar hiçbir maddi ya da ailevi huzursuzluk yaşamadığına vurgu yapan Mine Hanım, ”Kocamın durumuna dair bilgi sahibi olmak, hem benim hem oğlumuzun hakkı değil mi?” diye soruyor.

MİRAS İŞİ İÇİN ROMANYA’YA GİTTİ

Romen vatandaşı eşinin 5 Aralık 2019’da, ailesinden miras kalan evin satışıyla ilgili Romanya’ya gittiğini anlatan Mine T., sonrasındaki gelişmeleri şöyle özetliyor: ”Türk hattını kullanan eşimle son olarak mart ortasına doğru görüştük. Salgından dolayı yolların kapandığını, dönmeye çalışacağını söyledi. Sonrasında hiçbir yolla bizimle irtibat kurmadı. GSM şirketinden, kullandığı numaranın son kez mayıs ayında sinyal verdiğini tespit ettirebildim.”

MECİDİYE DOĞUMLU, TÜRK BABADAN OLMA

Eşinin sosyal medya kullanmadığını hatırlatan Mine Hanım, Romanya’daki hısımlarına dair çok az şey biliyor. ”Eşim hep Köstence’den bahsederdi. Babası da 1980’li yıllarda Trabzon taraflarından giden bir Türk imiş. Doğum yeri Mecidiye, ama ben hiç Romanya’ya gitmedim. O yılda bir iki kez gelir giderdi, zaten orada dayısının oğlundan başka görüştüğü kimse yok. Romanya’ya gittiğinde Valentin adını taşıyan ve hayvancılıkla meşgul olan dayı oğlunda kaldığını biliyorum.” diyen dertli kadın, eşinin durumuna dair belirsizlikten psikolojik olarak ağır etkilendiğini anlatıyor.

YETKİLİLER LAL KESİLDİ

Aynı zamanda Türk vatandaşlığına sahip eşinden haber alabilmek için İstanbul’daki Romanya başkonsolosluğu ve Bükreş’teki Türk büyükelçiliği ile temasa geçtiğini ama sonuç alamadığını anlatan Mine T., ”İstanbul’dakiler beni içeri bile almadılar, Bükreş’teki elçiliğimiz de bir şey yapamayacağını söyledi.” diyor.

Mine Hanımın savcılığa yaptığı kayıp başvurusu takipsizlikle sonuçlanmış. Emniyet’e ve banka hesaplarındaki hareketlere dair yaptığı başvurular da sonuçsuz kalmış.

ONUNLA HİÇBİR SORUNUMUZ OLMADI

14 yıllık evlilik hayatı boyunca hiçbir sorun yaşamadıklarını kaydeden Mine T., ”Eşim çok çalışkan ve sevilen biri. Türkiye’ye geldiğinden bu yana kesintisiz yanında çalıştığı patronu, geri döner umuduyla aylarca bekledi. Karı koca çalışan bir çiftiz. Aramızda problem olsa peşini niye arayayım? Evi terk edecek olsa ben evde yokken eşyalarını toplar giderdi.” ifadelerini kullanıyor.

Oğlunun, babasını çok merak ettiğini vurgulayan kadın, sözlerini şu çağrıyla sonlandırıyor: ”Onun ne halde olduğunu duymak istiyoruz. Kendisine yeni bir hayat kurmuş da olabilir. Yeter ki bu belirsizlik bitsin. Yetkililerden ve duyarlı insanlardan yardım bekliyoruz.”