Bulgaristan, Romanya’nın riskli ülke listesinde

Romanya, riskli ülkeler listesine komşu ülke Bulgaristan’ı dahil etti. Bu ülkeden gelenler artık karantinaya girmek zorunda. Bulgaristan’dan transit geçiş yapanlar karantinadan muaf tutulacak.

Romanya, her geçen gün yayılan koronavirüs salgınına karşı tedbilerini sıkılaştırıyor. Bu kapsamda son 14 gün içinde görülen vakaların Romanya ile kıyaslaması sonucu riskli ülkeler listesi güncellendi. Listede,Kuzey Makedonya, Macaristan, Karadağ gibi komşu ülkeler de bulunuyor.

Öte yandan ülke içinde alınan ek tedbirler uyarınca, enfekte oranı binde 1,5’un üzerindeki illerde (sarı bölge) kamusal alanda maske takmak zorunlu hale geldi. Romanya’nın 10 vilayeti hariç tamamında açık ya da kapalı tüm kamusal alanlarda maskesiz dolaşmak yasaklandı.

VAKA VE ÖLÜM SAYISINDA YENİ REKORLAR

Bugün açıklanan verilere göre ise vaka ve ölüm sayısında yeni rekorlar kırıldı. Son 24 saat içinde, covid 19 testi yapılan 30 bin 336 kişiden 7 bin 733’ünün enfekte olduğu tespit edildi. Son 24 saat içinde ölen 120 hasta ile salgında ölenlerin sayısı 7 bin 273’e yükseldi. Yoğun bakımda yatan hasta sayısı 974.