Dacia Duster Pick Up, Romanya piyasasıyla buluştu

Fiyat/performans sınıfının öne çıkan markalarından birisi olan Dacia, özellikle son yıllardaki yükselişini Duster Pick Up modeliyle bir üst noktaya taşıdı.

2018 yılında Romturingia tarafından bir konsept olarak geliştirilen Dacia Duster Pick Up projesi, perşembeden itibaren resmi olarak artık toplu satış sürecine dahil edildi. 

Geliştirilen model birçok yeniliği barındırıyor. Piteşti’ye bağlı Mioveni beldesinde üretilen aracın arka yatak bölümü 1,65 metrelik uzunluğa sahip. Toplamda 1.000 litrelik bir kullanım hacmini de beraberinde getiren bu bölümde, 500 kilograma kadar da yük taşınabilecek. Aracın arka yatağının oluşturulması için gövdede yapılan değişimlerle birlikte ebatsal oranlarda da değişimler yapılmış. Bu nedenle Pick Up versiyonu, SUV modeline göre 19 mm daha kısa. Buna karşın aracın yerden yüksekliği 14 milimetre daha fazla.

6 kademeli manuel şanzımanla kombin edilen 1,5 litrelik motor, altyapıda ise dört tekerlekten çekişe sahip. Şimdilik aracın sadece beyaz rengi satışta olacak.

Dış pazarlara sunulmasıyla ilgili henüz açıklama yapılmayan Duster Pick Up, Romanya piyasasında KDV dahil fiyatı 22 bin 546 euroya müşteriyle buluşacak.