Gördükleri konukseverliği 7 yıl boyunca unutmadılar

Romanya’da yaşamını sürdüren avukat Mihaela Carmen (52) ve eşi, 7 yıl önce kendilerine yol azığı veren Türk aileyi ziyaret etti.

Yerel medyanın haberine göre, 1994 yılından bu yana tatil için sık sık Türkiye’yi tercih eden Romanyalı Carmen ve Alman eşi Stephan Schafer, 2013 yılında karavanla ülke turu yaparken Demre ilçesine geldi.

O dönem yeni açılan Çayağzı Limanı’ndaki kamp alanında konaklayan turist çift, burada Keskin ailesiyle tanıştı. Türk aile, hemen her gün Romanyalı çifte ikramlarda bulundu. 10 günlük konaklamanın sonunda Türk aile, ayrılan çifte katmer, yufka ekmeği, peynir ve zeytinden oluşan azık hazırladı.

O İKRAMI HİÇ UNUTMADIK

Aldıkları paketle şaşkına dönen Mihaela Carmen ve Stephan Schafer çifti, 7 yıl sonra aileyi ziyaret etti. Yerel medyaya konuşan Romanyalı kadın, Keskin ailesine övgülerini “Keskin ailesinin hazırladığı azık, 7 yıl sonra bizi tekrar getirdi. O yol azığını hiç unutmadık. Kısa bir süre tanıdığınız insanlar, size bir haftalık yol azığı hazırlayıp veriyor. Bunu ancak Türk insanı yapar.” sözleriyle iletti.

HASTA OLURSAK BİZE BAKARLAR

Onuncu kez Türkiye’yi ziyaret ettiklerini anlatan Carmen, koronavirüs salgınına rağmen Türkiye’ye gelişlerini şu ilginç sözlerle dile getirdi: ”Hasta olursak Türkiye ve Türkler bize bakar düşüncesiyle yola çıktık. Çünkü sağlık sisteminin Türkiye’de, Romanya’ya göre daha iyi olduğunu biliyoruz”

Romanyalı çift bu yılki ziyaretin bitiminde yine azıkla uğurlandı. Ev sahibi kadın Durkadın Keskin (56) “Akrabalarımız gibi oldular” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Antalya, Romanyalı turistlerin en çok tercih ettiği tatil yörelerinin başında geliyor.