Koronavirüs salgınında çifte rekor: 3 bin vaka, 82 ölü

26 Şubat’tan bu yana yeni tip koronavirüs salgınının etkisi altında olan Romanya’da, bugün vaka ve ölüm sayısında yeni rekorlar kırıldı. Son 24 saat içinde 2 bin 958 kişide koronavirüs tespit edilirken, yoğun bakımdaki 82 kişi hayatını kaybetti.

Açıklanan yeni kısıtlamalara rağmen ülkede koronavirüs vakasında patlama yaşanıyor. Dünden bu yana 27 bin 814 kişiye test yapıldı. Bir günde Covid 19 ile enfekte olan kişi sayısı 3 bine dayandı. Son rakamlarla, salgında enfekte olanların toplam sayısı 142 bin 570 kişiye ulaştı. Bunlardan 111 bin 564 kişi tedavi yoluyla taburcu edildi.

Bugün öğleyin açıklanan bültende ölü sayısında da patlama yaşandı. Son 24 saat içinde ortalamanın neredeyse iki katına çıkan can kaybı 82 olarak kayıtlara geçti. Salgında ölenlerin sayısı 5 bin 203 kişiye ulaştı.

Yurt dışındaki Romenlerden enfekte olanların sayısı 6 bin 767 olarak açıklanırken, ölenlerin sayısı 126 olarak gerçekleşti.

Kaydedilen çifte rekor, başkent Bükreş’te bugünden geçerli kısıtlamaların genişlemesine yol açtı. Acil Durumu Komitesi, restoranlar ve gösteri merkezlerine ek olarak barlar, diskotekler ve oyun salonlarının da kapanmasını kararlaştırdı.

Başkent Bükreş’in yanı sıra Galati, Sibiu ve İaşi vilayetlerinde de restoran ve kafelerin kapalı bölümlerinde müşteri ağırlamak yasaklandı.