Romanyalı seçmen sandık başında

Romanya’da önümüzdeki 4 yıllık dönemde görev yapacak yaklaşık 43 bin yerel yönetici, bugün yapılmakta olan seçimlerle belirlenecek. Yerel saatle 07’de başlayan oy verme işlemi saat 21’e kadar sürecek.

Belediye başkanlığı, il genel meclisi başkanlığı ile il genel meclisi ve yerel meclis üyelikleri için bugün 19 milyon seçmen sandığa bekleniyor. Oylar, ülke genelinde kurulan 18 bin 794 sandıkta kullanılacak. Covid salgını nedeniyle oy vermeye giden vatandaşlar maske takacak ve oy öncesinde dezenfektanla ellerini temizleyecek.

NASIL YÖNETİLECEĞİNİZ VERDİĞİNİZ OYA BAĞLI

18 adayın yarıştığı başkent Bükreş’te bin 200 sandık kuruldu. Başbakan Ludovic Orban, oyunu sabahın erken saatlerinde başkent Bükreş’te kullandı. Halkın yaşam şartlarını iyileştirmek için projesi olanlara oy verdiğini söyleyen Orban, ”Yerel halkın ne kadar iyi idare edileceği her birinin oyuna bağlıdır.” açıklamasında bulundu.

IOHANNİS: SANDIĞA GİDİN

Cumhurbaşkanı Klaus İohannis, oyunu kullandıktan sonra vatandaşları sandığa çağırdı. İohannis, ”Sizin yerinize başkalarının karar vermesine izin vermeyin.” dedi.

BÜKREŞ ADAYLARI OYUNU KULLANDI

Başkent Bükreş’te görevdeki belediye başkanı Gabriela Firea, oy kullanmaya sandıklar açılmadan geldi. Bükreş’teki 134 numaralı sandıkta ilk oyu bir dönem daha başkentlilerin oyuna talip olan Gabriela Firea kullandı. Bükreş büyükşehir belediyesi için diğer favori aday Nicuşor Dan, oy kullanmaya ailecek geldi. Medya ordusunun ilgisi altında oyunu kullanan Dan, belediyeyi sarmış ahtapotu çıkarmak için büyük bir iştiyakla oy kullandığını söyledi.

Merkez Seçim Bürosu, sandığa gitme oranını anlık olarak yayınlıyor. Oy verme süresinin ilk üç saati dolmadan ülke genelinde kullanılan oy sayısı 1 milyonu aştı. Oy verme işlemi saat 21’e kadar sürecek.