FCSB Avrupa Ligi’ne erken veda etti

Romanya’nın Avrupa Ligi için umut beslediği FCSB, Çek ekibi Slovan Liberec’e 2-0 mağlup olarak üçüncü eleme turunda şampiyonaya veda etti.

Maç, ev sahibi takımın saha zemininde sorun olduğu için Giurgiu’daki Marin Anastasovici stadında oynandı. Maçın 20. dakikasında Stefan Cana doğrudan kırmızı kart görerek Romen takımını on kişi bıraktı. 4 dakika sonra Slovan Liberec’in Bahreynli golcüsü Abdulla Yusuf FCSB ağlarını sarstı. 

İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. FCSB ikinci yarıda silik oyununu sürdürdü. Maçın bitimine 8 dakika kala Rabusic’in golüne engel olamayan FCSB, 2-0’lık mağlubiyetle bu yılki Avrupa macerasını başlamadan bitirdi.

UEFA’DAN NATIONAL ARENA UYARISI

4 Eylül’de oynanan Romanya – Kuzey İrlanda maçı sonrası UEFA, National Arena’nın zemininden endişelenmişti. Milli takım teknik direktörü Mirel Radio beraberliğin bahanesini zeminde bulmuştu.  UEFA’nın açıklaması sonrası Romanya Futbol Federasyonu, FCSB ve Dinamo Bükreş’in maçlarının başka stadlarda oynanmasını talep etmişti. FRF bu sahayı en az kullanarak önümüzdeki Avrupa Şampiyonası’na hazır tutmayı amaçlıyor.

CFR CLUJ, AVRUPA LİGİ İÇİN SON DÜZLÜKTE

Romanya Ligi’nin şampiyonu CFR, İsveç Şampiyonu Djurgarden’i deplasmanda 1-0 yenerek Avrupa Ligi’nde play-off’lara kaldı. Maçın tek golü Cluj’un tecrübeli stoperi Vinicius’tan geldi.

Maça pozisyonlardan çok Cluj’un teknik direktörü Petrescu ve hakem hataları damga vurdu. İsveç basınına yansıyan iddialara göre, Cluj oyuncularının bilinçli yapılan sert hareketleri hakem tarafından cezalandırılmadı. İsveç basını ayrıca hakemin maç boyunca kendine ayrılan bölümün dışına defalarca çıkan Petrescu’yu uyarmadığını ileri sürdü. Expressen.se sitesi ”Romen ekibinin golü bile tartışmaya açık. Serbest vuruş verilmemeliydi” iddiasında bulundu.

CFR Cluj bu galibiyetle Finlandiya ekibi Kuopion Palloseura (KuPS) ile play-offta oynayacak ve galip gelmesi halinde grup etabında boy göstermeye hak kazanacak.

FATİH ÖZDEMİR, BÜKREŞ