Ağustos’ta rekor miktarda kaçak sigara yakalandı

Romanya Hudut Polisi, ağustos ayı içinde iki farklı operasyonda 572 bin paket kaçak sigara yakaladı.

Hudut Polisi sayfasındaki verilere göre, yılın en büyük sigara kaçakçılığı operasyonları ağustosun ilk günü ve aynı ayın 19’unda gerçekleştirildi. İlk operasyon, Dolj iline bağlı Bechet sınırında yapıldı. Yunanistan’dan tuğla getirdiğini beyan eden tırın gizli bölmesinde, 162 bin paket kaçak sigara yakalandı. Bu miktar, yılın en büyük operasyonu olarak kayda geçti.

Ancak, çok geçmeden Köstence Limanı’ndan yeni rekor haberi geldi. Dubai’den gelen bir konteynerde plastik masa sandalye olduğu beyan edildi. Mal gümrükten kolayca geçti, bir tıra yüklenip yola çıktı.

KONTEYNERDEN 412 BİN PAKET SİGARA ÇIKTI

Evenimentul Zilei’nin Köstence savcılığına dayandırdığı habere göre, hudut polisi savcılıkla irtibata geçti. Şüphelendiği konteyner için arama kararı çıkardı. Tır, Köstence’den fazla uzaklaşmadan Agigea yakınlarında durduruldu. Açılan konteynerden 412 bin 50 paket sigara çıktı. 1 milyon euroyu aşkın değerdeki kaçak mala el konuldu.

Savcılığın ulaştığı bilgilere göre, kaçakçılık olayında Köstence Limanı görevlilerinin de rol oynadığı ve iddianame hazırlanınca bazı görevden almaların yaşanacağı belirtiliyor. Gazeteye sızan iddianamede, kaçakçılığa karşı sıfır tolerans göstermesi gerekenlerin yardımıyla bu tarihi kaçakçılığa imza atıldığı ileri sürülüyor.