Macaristan’ın sınırları kapatma kararı sonrası, gurbetçiye alternatif dönüş rotaları

Salgın hızını yavaşlatmak için 1 Eylül’de sınırları kapatan Macaristan’ın bu kararı, karayoluyla Türkiye’ye tatile giden gurbetçiyi şoke etti.

Sınırdan Türkiye Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, İsveç, İspanya, İngiltere, Rusya, Sırbistan, Japonya, Çin, ABD ve Kanada vatandaşları, ancak sağlık kontrolünden sonra geçebilecek. Sağlık kontrolü şartı, transit geçenler için de zorunlu.

AB VATANDAŞIYSA SORUNSUZ GEÇECEK

Türkiye’den izinden dönen Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa plakalı araçlar, eğer içindekiler bu ülkelerin vatandaşıysa sorunsuz geçebilecek.

Bu ülkelerin vatandaşı olmayıp ikamet kartıyla seyahat eden gurbetçileri Macar sınırında sağlık kontrolü bekliyor. Bu tip vatandaşlar, gideceği AB ülkesinde oturumu olduğunu da ispatlamak zorundalar. Bu kategorideki gurbetçiler, geçiş güzergahı dışına çıkamayacak ve 24 saat içinde ülkeyi terk etmiş olacak.

AB vatandaşlığı olmayıp da Macaristan kapısında sorun yaşamaktan kaçınan gurbetçilere, Sırbistan, Slovenya, Hırvatistan, Avusturya güzergahını takip etmesi tavsiye ediliyor.