YouTube fenomeni yalan haberle Romanya medyasını trolledi

Romanya’da Selly adıyla tanınan YouTube fenomeni, kendi hakkında sahte kaza videosu hazırlayıp ulusal medya kuruluşlarına gönderdi. Kaynağı teyid etmeyen birçok yayın kuruluşunun haberi yayınladığı görüldü. Gerçek, Selly lakaplı Andrei Şelaru’nun açıklamasıyla ortaya çıktı.

İlgi çekici videolarıyla milyonlara ulaşan Selly, medyanın içeriğin doğruluğunu ne kadar araştırdığını ortaya çıkarmak istedi. Kaza yapmış senaryosuyla videoyu kaydedip basın kuruluşlarına gönderdi.

Kısa süre sonra Libertatea, Romania TV gibi kanallarda haber yayınlandı. Haberi yayına koyan Libertatea muhabirinin alanında tecrübeli biri olması daha da şaşırttı. Ülkenin en çok seyredilen kanalı Pro TV’nin internet sitesi ise haberi, ”Selly’nin lüks aracı mahvoldu.” başlığıyla haberi duyurdu.

Gerçekler, çok geçmeden açıklama yapan Selly sayesinde ortaya çıktı. ”3D bir araç kullandım, tüm senaryoyu kendim yaptım.” diyen Selly, halkı yalan haber konusunda uyardı.

Medya eleştiri sitesi Pagina de Media, meslektaşlarına, ”Öbür sefere kaynağınızı iyi kontrol edin.” tavsiyesinde bulundu.