Macaristan, 1 Eylül’de yabancıya sınırlarını kapatıyor

Macaristan, ülkede koronavirüs yayılımını önlemek için, 1 Eylül’den itibaren sınırlarını yabancılara kapatacağını açıkladı.

Victor Orban hükümeti sözcüsü Gergely Gulyas tarafından yapılan açıklamada, ülkeye ay başından itibaren acil durumlar haricinde yabancı girişinin durdurulacağını söyledi. Gulyas, yurt dışından dönen Macar vatandaşlarının ise karantinaya alınacağını belirtti. Karantinadan iki kez yapılacak covid-19 testinden negatif sonuç elde edilmesi halinda çıkılabilecek.

Budapeşte hükümeti, salgının başında sınırlarını dışarı kapatan ilk ülkeler arasında yer almıştı. Macaristan sınırları, 16 Mart’ta yabancılara kapatılmıştı.

YASAKLAR GERİ GELİYOR

Başbakan Victor Orban, 1 Eylül’den itibaren bir kısım kısıtlamaların geri geleceğini duyurdu. Buna göre, gece kulüpleri ve sinemalar kapanacak, kafe ve restoranlar öğleden sonra 15.00’a kadar açık kalacak. Kalabalıkları toplayan her türlü organizasyonun ertelenmesini isteyen Başbakan Orban, 70 yaş üzeri kişilere konutlarını terk etmeme çağrısı yaptı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Macaristan’da cuma günü itibarıyla 5 bin 511 yeni vaka tespit edildi. Salgında ölenlerin sayısı 614’e ulaştı.