Romanya’da milli takım kadrosu belli oldu

Romanya Milil Takımı’nın teknik direktörü Mirel Radoi, Kuzey İrlanda ve Avusturya ile oynanacak Uluslar Ligi maçlarının kadrolarını açıkladı.

14 Ağustos’ta duyrulan geniş kadrodan Alexandru Mitrita, Tudor Baluta, Ionut Radu ve Dennis Man gibi isimlere yer vermeyen Radoi, David Lazar, Gabriel Iancu ve Sergiu Buş’a ilk defa şans verecek. Türkiye’de top koşturan Alin Toşca ve Alexandru Maxim de bu karşılaşmalarda kadroda yer alacak.

Romanya Milli Takımı 4 Eylül’de Kuzey İrlanda ile National Arena’da karşı karşıya gelecek. 7 Eylül’de ise Klagenfurt deplasmanında Avusturya ile kozlarını paylaşacak.

Romen spor kamuoyunda,mavi, sarı ve kırmızı renkli bayrağa atıfla tricolor (üç renkli) olarak ifade edilen milli takımın kadrosu şu şekilde:

Kaleciler : Ciprian Tătărușanu (Lyon), Florin Niță (Sparta Prag), David Lazar (Astra Giurgiu)

Savunma: Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Alin Toșca (Gaziantep FK), Dragoș Grigore (Ludogorets), Andrei Burcă (CFR Cluj), Sergiu Hanca (KS Krakow), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Florin Ștefan (Sepsi OSK)

Orta Saha: Alexandru Crețu (NK Maribor), Dan Nistor (Universitatea Craiova), Alexandru Maxim (Gaziantep FK), Nicolae Stanciu (Slavia Prague), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Ianis Hagi (Rangers), Ciprian Deac (CFR Cluj)

Forvetler : Gabriel Iancu (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Denis Alibec (Astra), George Pușcaș (Reading), Sergiu Buș (FCSB)

FATİH ÖZDEMİR, BÜKREŞ