Almanya, yurt dışından dönenlere zorunlu test uygulamasını kaldırıyor

Almanya, yurt dışındaki ‘riskli bölgelerden’ dönen yolcuların tabi tutulduğu zorunlu Covid-19 testi uygulamasının kaldırılacağını açıkladı. Berlin yönetimi bunun yerine sadece semptom gösteren kişilere test yapacak.

Euronews‘te yayınlanan habere göre, Sağlık Bakanı Jens Spahn, yurt dışı seyahatlerinde virüse yakalanmış olma ihtimali bulunan kişileri tespit etmek amacıyla yaz tatili döneminde ülke genelinde yapılan haftalık test sayısının 900 bine çıktığını dile getirdi.

Ülkede iki haftalık karantina uygulamasının önüne geçmek için havaalanlarında, tren istasyonlarında ve otoyollarda ücretsiz Covid-19 testi uygulanıyordu.

5 GÜN MECBURİ KARANTİNA

Yeni plan kapsamında ağırlıklı olarak AB dışındaki bölgeler ve kısmen Birlik içerisindeki ülkelerden dönenlerin koronavirüs testine tabi tutulmadan 5 günlük zorunlu karantinada kalması gerekecek. Ayrıca doktor sevki olmadan yapılacak testler de ücretli olacak.

“Tatil döneminin ardından risk tekrar azalacaktır.” ifadesini kullanan Bakan Spahn, “Bundan böyle daha çok semptom gösteren hastalara ve Covid-19 hastalarıyla teması bulunanlara odaklanmalıyız.” diye konuştu.

Bu arada Almanya, koronavirüs salgını nedeniyle mart ayında yaptığı uluslararası “seyahat uyarısını” Avrupa Birliği dışındaki ülkeler için 14 Eylül’e kadar uzattı.