Kapıkule, sınır geçişlerine kapatıldı

Bulgaristan’da, iktidar karşıtı göstericiler, Kapıkule Gümrük Kapısı’nın çıkışında bulunan Kaptan Andreova Gümrük Kapısı’na geliş ve gidiş yönüne kapattı. Eylem nedeniyle, Bulgaristan gümrüğüne girmek isteyen ve gümrükten çıkan yüzlerce araç bekliyor.

Bulgaristan’da Başbakan Boyko Borisov hükümetinin istifa etmesi için yaklaşık bir aydır Sofya’da, devam eden protesto eylemleri Kaptan Andreova Gümrük Kapısı’nın çıkış noktasına kaydı. Bulgaristan gümrüğünün çıkışından 5 kilometre sora yolu geliş ve gidiş yönünde trafiğe kapatan eylemciler araç trafiğinin geçişine izin vermiyor. Yola çadır kuran protestocular Borisov hükümetinin istifasını istiyor.

KAPIKULE’DEN ÇIKIŞ DA YOK

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yaz tatilleri için Türkiye’ye gelen işçiler Covid-19 testlerini yaptırdıktan sonra dönüş yolunda bu kez de, Bulgar eylemcilerin engeline takıldı. Protesto nedeniyle Svilengarad yolu üzerinde yüzlerce TIR ve otomobilin bekleyişi sürüyor.

HAMZABEYLİ AÇIK

Kapıkule Gümrük Kapısı’dan sonra Bulgaristan’da, otoyolun eylemciler nedeniyle kapatılması üzerine Türkiye’den çıkış yapacak araçlara Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nı kullanmaları tavsiye ediliyor.