Lucescu’nun Kiev macerası sadece dört gün sürdü

Dört gün önce Ukrayna takımı Dinamo Kiev’le sözleşme imzalayan Romanyalı teknik adam Mircea Lucescu, taraftarların tepkisi üzerine görevinden ayrıldı.

Geçmişte 12 yıl boyunca Shakhtar Donetsk’i çalıştıran Lucescu, Shakhtar’ın en büyük rakibiyle anlaşınca, Dinamo Kiev taraftarları eski defterleri karıştırdı. Taraftarın tepkisini gören Lucescu, Romen spor gazetesi Gazeta Sporturilor’a bir açıklama gönderdi. ”Kendi taraftarlarımın kulübünün çıkarlarına aykırı hareket etmesini kabul edemem. Bana düşmanlık beslenen bir ortamda çalışamam. Ne yazık ki Dinamo Kiev’deki görevimden vazgeçmek zorunda kaldım.” ifadelerini kullanan 75 yaşındaki teknik adam, kulüp yetkililerine teşekkür etti.

BÜYÜK TAKIMLAR ARASINDA GEÇİŞ NORMAL

Kariyerinde büyük takımlar arasında geçişler olduğunu hatırlatan Lucescu, şu sözlerle sitem etti: ”Ben korkak değilim, her zaman sportif meydan okumaları kabul ettim. Bunun örnekleri, Galatasaray’dan Beşiktaş’a ya da Dinamo Bükreş’ten Rapid Bükreş’e gidişlerimdir.”

Ukrayna futbolunu özlediği için Dinamo Kiev’in teklifini kabul ettiğini belirten Rumen teknik adam, ‘‘Para benim en son derdim, Ukrayna futboluna yeniden rekabet getirmek istedim.” dedi.

Mircea Lucescu, Galatasaray’ı 2000-2002, Beşiktaş’ı 2002-2004, Türkiye A Milli Takımı’nı ise 2017-19 yıllarında çalıştırmıştı. 

FATİH ÖZDEMİR, BÜKREŞ