Mahpus oğlu için adalet arayan Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya tutuklandı

Müebbet hapis cezası verilen Hava Harp Okulu öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya tutuklandı. Akit TV’de pazar günü katıldığı programdaki sözleri sonrasında Çetinkaya’ya, ‘basın yoluyla suç ve suçluyu övmek’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamaları yöneltildiği belirtildi.

Dün Ankara’daki evinde gözaltına alınan Melek Çetinkaya, bu sabah İstanbul Küçükçekmece Adliyesi’nde çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Çetinkaya, Bakırköy Kadın Cezaevi’ne kondu.

Melek Çetinkaya’nın duruşmasını milletvekili Sezgin Tanrıkulu izledi. Tanrıkulu tutuklama kararına tepkisini, ”Bir annenin oğlu için adalet aramasından örgüt propagandası çıkarmak hiçbir adalet anlayışıyla bağdaşmaz. En basit hukuk kuralı olan işlenmez bir suçtan dolayı Melek anneyi tutukladılar.” sözleriyle dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

4 yıldır Silivri’de tutuklu harbiyeli öğrenci Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi olan Melek Çetinkaya, Akit TV’de Fatin Dağıstanlı’nın ‘Pazar Manşeti’ programının konuğu olmuştu.

Çetinkaya programda 15 Temmuz’un Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Başbakanı Binali Yıldırım örnekler verince sunucusu Fatin Dağıstanlı programı yarıda kesmişti.

Çetinkaya’nın yayında, “Hiçbir askeri öğrenci ya er daha önce darbeden yargılanmadı. Hulusi Akar önceki darbede üsteğmendi, Binali Yıldırım asteğmendi. Hani darbeye katılan vatan haini oluyordu. Neden Hulusi Akar bakan oldu, Binali Yıldırım Başbakan oldu?” diye sorması dikkat çekmişti.