Dönerciyle maske takma kavgasına tutuşan milletvekillerine polis 540 euro ceza kesti

Bükreş’te bir dönerciye giren iki milletvekili, işyeri sahibiyle maske takma konusunda tartışmaya girdi. Tartışmaya müdahale eden polis, parlamenterlere 540 euro ceza yazdı.

İlginç olay bu sabah başkentin turistik bölgesi Eski Bükreş-Centrul Vechi civarında meydan geldi. Sosyal Demokrat Parti (PSD) üyesi milletvekilleri Adrian Solomon ve İoan İrinel Stativa, döner yemek için bir işletmeye girdi. İşletme sahibi, maskesiz gördüğü konuklarını uyardı. Buna direnen milletvekilleriyle işyeri sahibi arasında tartışma büyüdü.

Müşterilerini ikna edemeyen işletme sahibi polis çağırdı. Milletvekilleri, olay yerine gelen güvenlik görevlilerine de sert ifadelerle direndi. Polis, milletvekili Adrian Solomon’a 1600 ley, beraberindeki milletvekili Stativa’ya 1000 ley ceza yazarak olay yerinden ayrıldı.

Skandala ilişkin Bükreş Emniyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, ”İki kişi, halka açık mekanda tartışmaya neden olup iştirak etmeleri, hakaret içerikli ve kaba ifadeler kullanmaları nedeniyle toplam 2600 ley cezaya çarptırılmıştır.” denildi.

İki milletvekili hakkında herhangi bir ceza dosyası açılmadığı bildirildi.