Yunanistan, Sırbistan’dan gelenlere kapıları kapattı

Yunanistan, Sırbistan’da yükselen koronavirüs vakaları üzerine, bu ülkeden kara veya havayoluyla gelecek turistlere kapılarını kapattı.

Yunanistan, Bulgaristan ve Sırbistan başbakanları, 23 Mayıs’ta aldıkları kararla sınırlarını karşılıklı olarak birbirlerine açmıştı. Ancak Sırp hükümetinin gevşek uygulamaları nedeniyle ülkede yükselen koronavirüs vakaları, bölge ülkelerinden her gün binlerce turist kabul eden Yunanistan’ı tedbir almaya itti. Bugünden itibaren 15 Temmuz’a kadar Sırbistan ve Yunanistan arasında hava ulaşımı durduruldu. Ekathimerini gazetesine konuşan bir Yunan yetkili, yasağın uzatılabileceği sinyalini verdi.

Belgrad hükümeti, nisandan bu yana en yüksek vakanın çıktığı cuma günü ülkede acil durum ilan etmişti.

Karayoluyla, Kuzey Makedonya veya Bulgaristan üzerinden gelecek Sırp turistlere de sınır kapısı kapatıldı.

SINIRDA RASTGELE TEST YAPILIYOR

Yunanistan, geçen çarşamba gününden itibaren ülkeye gelen turistler arasından rastgele seçilen ya da rahatsızlık belirtileri gösterenlere koronavirüs testleri yapmaya başlamıştı. Bu testlerin sonuçlarından, tüm Balkan ülkelerinde koronavirüs salgınında ikinci bir dalga emareleri göründüğü sonucuna varılmıştı.

SINIRDA UZUN KUYRUKLAR

Bulgaristan’la Yunanistan arasındaki tek açık sınır kapısı olan Kulata-Promachonas’ta uzun kuyruklar oluşuyor. Bu ülkeye tatile giden Romen turistler sınırı ortalama 5-6 saatte geçiyor.

Sınırda herkes tarafından doldurulan formda gelinen ve transit geçilen ülkeler yazılıyor. Digi 24’ün bildirdiğine göre şimdiye kadar bir Romen turistin koronavirüs testi pozitif çıktı. Promachonas sınır kapısında günde ortalama 6 bin turiste covid-19 testi yapılıyor.

Yunanistan, Türk vatandaşlarının turistik amaçla ülkesine girişine henüz kapılarını açmış değil.