İngiltere, güvenli ülkeler listesini açıkladı: Türkiye var, Romanya yok

Londra hükümeti Birleşik Krallık topraklarına girişte karantina uygulamasından muaf tutulacak olan 56 ülkeyi açıkladı. Türkiye’nin yer aldığı, Romanya’nın giremediği liste 10 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Hükümetin açıkladığı listedeki ülkelerde bulunan vatandaşlar, İngiltere’ye dönüşte 14 günlük karantina uygulamasına tabi tutulmayacak. Listedeki ülkelerin çoğunluğu Avrupa’dan, ancak Güney Kore, Vietnam ve Avustralya da güvenli ülkeler sınıfında.

Yeni uygulamaya göre listedeki 56 ülkeden vatandaşlar, başka bir ülke üzerinde transit geçiş yapmamış olmak kaydıyla İngiltere’ye girişte karantinaya alınmayacak. Romanya’dan İngiltere’ye seyahat edenler, şimdiye kadar olduğu gibi 14 gün ev karantinasında kalmaya devam edecek.

İngiliz yetkililer, listede koyu sarı ya da yeşil renkte ülkelerin bulunacağı ve bu ülke vatandaşlarının karantinadan muaf tutulacağı gibi, İngiliz vatandaşlarının da bu ülkelere girişte karantinaya alınmayacağını açıkladı. Kırmızı listede bulunan Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Rusya ve İrin vatandaşlarına yönelik yasak devam edecek.