Reşitsa’ya 13 tramvay için Durmazlar’la imzalar atıldı

Romanya’nın Reşitsa belediyesine alınacak 13 tramvay için imzalar, üretici firma Durmazlar ile yapılan online törenle atıldı.

Taraflar arasında 1000 kilometre mesafenin olduğu imza töreni, koronavirüs salgını nedeniyle video konferans yoluyla yapıldı. İmza törenine Romanya tarafı adına Reşitsa Belediye Başkanı İoan Popa ile Durmazlar Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Başkan Yardımcısı Fatma Durmaz Yılbirlik ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Durmaz katıldı.

İmzadan sonra yerel basına konuşan Reşitsa Belediye Başkanı Popa, yüzde 100 alçak tabana sahip ve saatte 70 km hıza ulaşabilen tramvayların teslimatının 2 yıl içinde tamamlanacağını duyurdu. Başkan Popa’nın verdiği bilgilere göre, çift yönlü ve 18 metre uzunluğundaki tramvaylarda 28 koltuk bulunuyor. Ayakta giden yolcuyla birlikte minimum kapasite 92 kişi.

13 tramvay için KDV dahil ödenecek 135 milyon 562 bin ley AB fonlarından karşılanacak.

Reşita’da altyapı yetersizliği nedeniyle 2011 yılında durdurulan tramvay seferlerinin yeniden başlatılması için, rayların 20 kilometrelik bölümü rehabilite edilmişti. Geçen yaz tamamlanan ihaleye sadece Durmazlar Holding teklif vermişti.