Kendinden sosyal mesafeli ayakkabı: 75 numara

Romanya’da bir ayakkabı ustası, insanların sosyal mesafe kuralını ihlal etmemesi için 75 numara ayakkabı üretti.

Romanya’da 15 Mayıs’tan itibaren gevşetilen koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokaklar yeniden insanlarla doldu. Cluj Napoca şehrinde yaşayan yılların ayakkabı ustası Grigore Lup, sosyal mesafeyi korumaya katkı sağlayacak bir formül düşündü. Sonunda ürettiği ayakkabıların burun kısımlarını uzatarak, 70 numaradan başlayan modeller üretmeye başladı.

ARDINDA ENSENDE SOLUYANLAR VAR

39 yıllık ayakkabı ustası Grigore, bu fikre ilham olan olayı, yerel gazete Dejeanul’a şöyle anlatıyor: ”Televizyonda sosyal mesafeye uymayan çok insan gördüm. Bir bankaya ya da eczaneye gitsen ardına biri sokuluyor, adeta kulağında soluyor. Düşündüm, bu kurala uymayanları ancak böyle cezalandırabiliriz. Böylece gerekli uzaklığı korusun.”

Tecrübeli usta, şimdiye kadar birkaç tiyatrocu için üretim yapmış. Her bir çiftin yapımı iki gün süren ayakkabının fiyatı ortalama 500 ley (100 euro).

Grigore Lup, sonbaharda ikinci dalganın gelmesi ihtimaline binaen nümune olarak bir de bot üretmiş. Hakiki deriden ürettiği ayakkabıların, sosyal mesafe ihlallerinden yakınanlara çözüm sunduğunu belirtiyor.