Romanya’da ligler haziran ortasında başlayacak

Tarih bildirmediği için UEFA’dan aldığı ihtarın ardından harekete geçen Romanya, ligleri haziran ortasında başlatmayı planlıyor.

UEFA, liglerin akıbeti hakkında karar vermeleri için ülkelere 25 Mayıs’a kadar süre tanımıştı. Kararını bildirmeyen Romanya, UEFA’dan uyarı aldı. Süreci hızlandıran yetkililer, 1. Lig’i iki hafta içinde başlatmak istiyor. Digi 24’e konuşan Spor Bakanı İonut Stroe, ‘’Kuvvetle muhtemel 13-14 Haziran tarihlerinde ligi başlatmış olacağız.’’ dedi.

Bu konuyla ilgili hafta sonu yapılacak geniş katılımlı toplantıda nihai karar verilecek. Basına yansıyan ilk bilgilere göre, futbol kulüplerinde antrenmanlar haftaya başlayacak. Tüm futbolcular covid-19 testinden geçirilecek. Antrenmanlar en fazla 4 kişilik gruplar halinde yapılacak. Maçların seyircisiz oynanması ise kesin.

Ayrıca oyuncuların lig bitimine kadar otellerde kamp ortamında kalması, odasından antrenman dışında çıkmaması, evine gitmemesi ve yemeklerin tek kullanımlık kaplarda odalara servis edilmesi öngörülüyor.

Viitorul kulübü yöneticisi, eski Galatasaraylı futbolcu Gheorghe Popescu, öngörülen tedbirlere itiraz etti. Popescu isyanını, ”Bırakın insanları, hayvana bile böyle davranılmaz. Üç ay kimseyi izolasyonda tutamazsınız.” sözleriyle dile getirdi.

Liglerle ilgili alınacak kararlar, hafta sonu yapılacak konferansın ardından kamuoyuna duyrulacak.