Sofya hükümeti, bayram namazı için soydaşlara yeşil sahaları tahsis etti

Bulgaristan’da yaşayan Müslümanlar, koronavirüsle mücadele kapsamında camiler yerine açık alanlarda bayram namazını kıldı. Müslüman nüfus yoğunluğu olan şehirlerde, Başbakan Boyko Borisov’un talimatıyla soydaşlara yeşil sahalar ve parklar tahsis edildi.

13 Mayıs’ta OHAL’in sona erdiği ülkede 1.5 milyona yakın Müslüman iki ay boyunca camilerden uzak kalmıştı. Soydaşların yoğun yaşadığı Kırcali bölgesinde namaz, belirlenen alanlarda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde kılındı. Başkent Sofya’daki müminler ise Lokomotif stadı yanındaki futbol sahasında bir araya geldi.

Bakış gazetesindeki habere göre, ülkenin ünlü soydaş sanatçısı Toni (Tuncer) Storaro da Sofya’daki bayram namazına iştirak etti. Storaro, ”Böyle açık havada çok güzel bir bayram sabahı yaşadık. Umarım bundan sonraki bayramlarımız da böyle kalabalık ve coşkulu geçer.” temennisinde bulundu.

Bulgaristan Başmüftülüğü, Sağlık Müfettişliği’nin itirazlarına rağmen, Başbakan Boyko Borisov’un bizzat görüştüğü Mustafa Aliş Hacı’ya stad ve parklarda ibadete izin verdiğini açıkladı.