Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan, sınırlarını birbirine açtı; form doldurularak geçilebilecek

Bulgaristan, Yunanistan ve Sırbistan koronavirüs nedeniyle, birbirine kapattıkları geçiş kapılarını, 1 Haziran’dan itibaren yeniden araç trafiğine açmaya hazırlanıyor.

Deutsche Welle’de yer alan habere göre, üç ülke 1 Haziran’dan itibaren yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle serbest dolaşıma getirilen kısıtlamaları gevşeterek 14 gün karantina zorunluluğunu da kaldıracak.

Üç ülke başbakanının ortaklaşa aldığı karara, toplantıya Bükreş adına katılan Romanya Başbakanı Ludovic Orban dahil olmadı. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, varılan uzlaşmayı ‘ölçülü risk’ olarak tanımladı. Bulgar Başbakan, böylece taraf ülkelerin vatandaşlarına seyahat ve turizm için uygun koşulları oluşturmak istediklerini belirtti.

FORM DOLDURMAK YETERLİ

Varılan uzlaşma gereğince, bu ülkelere seyahat etmek isteyenler, akciğer hastalığı COVID-19 semptomları gösterip göstermediklerine dair form dolduracak. Ayrıca ülkedeki epidemiyolojik durum hakkında bilgileri olduğuna dair beyanda bulunacaklar.

Bulgaristan salgından az etkilenen ülkeler arasında. Yaklaşık 7 milyon nüfusa sahip ülkede şimdiye kadar 2 bin 259 koronavirüs vakası tespit edildi. Ülkede koronavirüsten ölenlerin sayısı ise 112.