Trump, gazeteciye kızıp kürsüyü terk etti

Beyaz Saray’ın bahçesinde düzenlenen basın toplantısında yaptıklarıyla övünürken, kendisine ters soru soran gazeteciye sinirlenen ABD Başkanı Donald Trump, kürsüyü terk etti.

Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında ülkede Covid-19 konusunda atılan ve atılacak adımları değerlendirirken, ülkenin test kapasitesine vurgu yaptı. Çin asıllı bir gazeteci, ölümlerin azaltılamayışına dikkat çekmek isteyen bir soru sordu.

Gazeteci, Trump’a “ABD’nin tüm dünyada en çok test yapan ülke olduğunu söylüyorsunuz ve bununla övünüyorsunuz. Hala her gün ülkede insanlar ölürken ve birçok yeni vaka görülürken bunun ne önemi var?” diye sordu. Trump’ın “Dünyanın her yerinde can kayıpları oluyor. Belki de bu soruyu Çin’e sormalısın, bana sorma. Sana sıra dışı bir yanıt verebilirler.” şeklinde karşılık vermesi üzerine muhabir, ”Niye Çin’e sormamı istiyorsunuz?” diye yüklendi. Sinirlenen Trump, ”İğrenç soru soran herkese aynısını söylüyorum.” deyip, sıradaki gazetecinin sorusunu dinlemeden kürsüden ayrıldı.

Başkan Trump, Beyaz Saray’ın eyaletlere testler konusunda 11 milyar dolarlık yardım göndereceğini duyurdu. ABD’de yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 80 bine dayanmış durumda.