Futbol dünyası yeniden canlanıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle mart başında askıya alınan futbol müsabakaları resmen geri dönüyor. Türkiye’den sonra Almanya’da ligler 15 Mayıs’ta tekrar başlayacak.

Hollanda ve Fransa’da liglerin sezon sonuna kadar iptaliyle hayal kırıklığına uğrayan futbolseverlere mutlu haber Almanya’dan geldi. Almanya Futbol Federasyonu liglerin devam etmesini ve 15 Mayıs’tan itibaren maçların seyircisiz oynanmasını onayladı. 

Benzer yöndeki kararı Türkiye, 2 hafta önce duyurmuştu. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TRT Spor’a, “Şu anda en temel senaryo, lig ve kupa maçlarının 12-13-14 Haziran’da kaldığı yerden başlayarak 26 Temmuz’da bitirilmesi’’ çözümünü dile getirmişti.

İNGİLTERE DAHA İHTİYATLI

İngiltere’de ise beklenen onay bugün çıktı. The Telegraph gazetesi, İngiliz hükümetinin, İngiltere Premier Lig de dahil olmak üzere devam ettirilmesi planlanan spor faaliyetlerine izin verdiğini yazdı. Bu doğrultuda maçların 1 Haziran’dan sonra başlaması bekleniyor. Karşılaşmalar bu ülkede de seyircisiz olarak oynanacak.

BECALİ: GİDEN GİDER, KALAN KALIR

Romanya liginde ise belirsizlik sürüyor. Antalya’da devam etme ihtimali kabul görmeyen ligin, Türkiye’de olduğu gibi haziran ortalarında başlanması planlanıyor. 15 Mayıs’tan itibaren gruplar halinde idmana izin verilse de bazı şartlar kondu. Buna göre, oyuncular 4 günde bir teste tabi tutulacak. FCSB kulübünün başkanı Gigi Becali liglerin yeniden başlaması için istekli. Becali düşüncelerini, ‘’Ne yapalım. Hasta olan evine gider. Benim düşüncem bu. Yetkililere hep söylüyorum, işleri yoluna koyun. Kim ölürse ölür, kim kalırsa kalır. Kim hastaysa ilaç alır.’’ sözleriyle açıkladı.

İTALYA’DA ZOR

Salgının en çok zarar verdiği ülkelerden biri olan İtalya’da ise ligerin haziran ayında başlaması çok zor gözüküyor. İtalya Gençlik ve Spor bakanı Vincenzo Spadafora LA7 kanalında katıldığı bir programda, “Ligin yeniden başlamasına ilişkin yolun daraldığını görüyorum. Ligin güvenli bir şekilde ağustosa kadar sona ereceği program dahilinde organize edilmesini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

UEFA FİNALİ İÇİN İSTANBUL YEDEKTE

Avrupa kupalarını Ağustos’ta belirlediği takvime göre oynatmayı hedefleyen UEFA bir yandan da ikinci planını hazır tutmak istiyor ve bunun için de ilk düşünülen adres İstanbul. UEFA yetkililerinin olası bir senaryoda Yarı final ve Final maçlarının İstanbul’da oynanması için TFF ile bir görüşme yaptığı öğrenildi TFF’nin ise bu teklifi kabul ettiği söyleniyor. Son karar 27 Mayıs’ta yapılacak toplantıda verilecek.

FATİH ÖZDEMİR, BÜKREŞ