Romanya’nın ilk covid-19’lu bebeği annesine kavuştu

Timişoara’da, dünyaya gelen ve Romanya’nın ilk koronavirüslü bebeği olan Dimitri, 3 haftayı aşan tedavisi sonrasında taburcu edilerek annesine kavuştu.

Bebeğiyle birlikte kendisi de koronavirüse yakalanan anne, hiç kucağına alamadığı Dimitri’yi dün bağrına bastı. Geçen hafta taburcu olan anne, ikamet ettiği Valea Jiului kasabasından Timişoara’ya geldi.

1 ayını doldurmak üzere olan Dimitri, sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde annesine teslim edildi.

Opinia Timişoarei gazetesine konuşan anne, ”O kadar bebek içinde bu virüsün bize denk geleceği hiç aklımdan geçmezdi.” sözleriyle şaşkınlığını anlattı. Doktor Daniela İacob, ”Benim için büyük bir sorumluluktu. Allah’a şükürler olsun bugüne eriştik.” dedi.

Anne ve bebeği, ambulansla ikamet ettiği kasabaya uğurlandı. Virüsü atlatan anne ve bebeğe, 15 gün izolasyonda kalması tavsiye edildi.

Timişoara Bega Doğumevi’nde, halen iki bebek daha covid şüphesiyle ile gözlem altında tutuluyor. Bir bebeğin akciğerlerinde görülen problem giderildi. Diğer bebeğin ikinci testi negatif çıkarsa, her ikisinin de taburcu edilmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda hastanenin yenidoğan bölümünde yatan 10 bebeğin koronavirüs testleri pozitif çıkmış, sonrasında yapılan yeni bir testle 7 bebekte ‘yalancı pozitif’ denen sonuca rastlanmıştı.