Duvardaki dezenfektanı çalarken kameraya yakalandı

Suceava’da bir binanın girişine monte edilmiş dezenfektan düzeneğini çalan adam, güvenlik kameralarına yakalandı.

Görüntüleri, il belediye başkan yardımcısı Lucian Harşovschi, kişisel facebook hesabından paylaştı.

#Suceava

Uite dezinfectantul, nu e dezinfectantul! Oare să fi ascultat sfatul lui Trump referitor la injectarea cu dezinfectant?Dacă recunoașteți personajul poate îl etichetați în postare să vedem dacă e bine, sănătos.🤒 Chiar nu e de glumit, se pare că îl gustă.#Suceava

Gepostet von Lucian Harșovschi am Sonntag, 26. April 2020

İldeki bir binanın girişine ait video görüntüsünde, bir gencin önce bir miktar eline döktüğü dezenfektanı, biraz sonra kutusuyla söktüğü görülüyor.

Sayfasındaki yorumda Suceava belediye başkan yardımcısı, ABD başkanına gönderme yaparak, ”Acaba Trump’ın tavsiyesine mi uyacak. Enjekte etmek için mi aldı?” yorumunu yaptı.

11 bin 339 yeni tip koronavirüs vakasının görüldüğü Romanya’da, Suecava 2 bin 650 vaka ile ilk sırada yer alıyor. İl ve ile bağlı 8 belde halen karantina altında tutuluyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, 31 Mart’tan itibaren bina girişlerine dezenfektan konulması zorunlu kılınmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, bir basın toplantısında covid-19’la mücadelede, vücuda dezenfektan enjeksiyonu önermişti. Öneri kamuoyunda alay konusu olunca, Trump “Kinaye yaptım.” sözleriyle kendini savundu.