Romen devletinin zirvesinden Ramazan mesajı

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, ‘9 Mayıs Avrupa Günü’ nedeniyle yayınladığı mesajda önümüzdeki yıllarda da Rus tehditlerinin devam edeceğini söyledi.

Romanya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, yayınladıkları mesajlarla, müslümanların Ramazan ayını kutladı.

Bugün başlayan Ramazan ayı münasebetiyle, yayınladıkları mesajlarda her iki lider sıcak mesajlar sundu. Ramazanın, Kuran’ın barış mesajı, sosyal dayanışma ve komşu sevgisi gibi değerler üzerinde müslüman topluma düşünme fırsatı sunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Klaus İohannis, ”İhtiyaç sahiplerine göstereceğiniz sevgi ve özenle, Ramazan ayı ruhlarınızı ve kalplerinizi aydınlatabilir.’’ ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, koronavirüsle mücadelede getirilen kısıtlamalara anlayışla yaklaşan müslüman topluma takdirlerini iletti.

Ramazan ayını, ”Kendini bulmak ve sevdikleriyle ilişkileri güçlendirmek için sunulan mühlet aracılığıyla ruha, düşünceye ve aileye adanmış bir zaman dilimi’’ olarak tarif eden Başbakan Ludovic Orban ise şu tespitte bulundu. ”Manevi birliktelik kalıcı bağlar oluşturur, diyaloğu, dini ve kültürel çeşitliliğe saygıyı geliştirir, toplumu daha güçlü kılar.”

Amerika’nın Bükreş Büyükelçisi Adrian Zuckerman da, yayınladığı video mesajıyla tebrik mesajı gönderdi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler gereği, camiler kapalı tutuluyor. Ramazanin sembolü olan teravih ve mukabeleler bu yıl toplu halde yapılmayacak.