59 ülkeden 25 bin Türk vatandaşı tahliye ediliyor

59 ülkeden Türkiye’ye dönmek isteyen yaklaşık 25 bin Türk vatandaşının, tahliye işlemleri başladı. Tahliye için Romanya’ya 21 Nisan sabahı uçak gönderilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın duyurduğuna göre, Türkiye’ye getirilen vatandaşların, ilk olarak uzmanlarca yeni tip koronavirüs bulgularının olup olmadığına bakılıyor. Bulguya rastlanan vatandaşlar, hastanelere sevk edilecek. Rastlanmayanlar Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından operasyon için hazırlanan 62 ildeki toplam 26 bin kişi kapasiteli yurtlarda 14 gün misafir edilecek.

Vatandaşların yurtlara dağıtımı ve karantina sürecinin sonunda herhangi bir hastalık belirtisi göstermeyenlerin evlerine ulaştırılması AFAD tarafından yapılacak.

ROMANYA’DAN TAHLİYE 21 NİSAN’DA

Operasyon kapsamında en fazla vatandaşın getirileceği ülke olan Almanya’dan 3 bin 269 kişi tahliye edilecek. Bu ülkeyi, 2 bin 201 kişi ile Suudi Arabistan ve 1632 kişi ile ABD izleyecek. Romanya’dan tahliye edilmek isteyen vatandaşlar, Bükreş Büyükelçiliği’ne başvuruyor. Büyükelçilik yetkilileri, yolculuk yapacaklardan salı sabahı Otopeni havaalanında hazır olmasını istedi. Vatandaşlar bilet ücreti olarak 140 euro ödeyecek.