İstanbul’da korona mezarlığı

Türkiye’de hızla yükselen covid-19 ölümleri nedeniyle, İstanbul’un Anadolu yakasında bu hastalıktan hayatını kaybedenlerin defnedildiği mezar yeri açıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Valiliği, yaşanan olağanüstü durum nedeniyle İistanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) mezarlık tahsis etmesini istedi. İBB’de Beykoz Çavuşbaşı’nda bir bölgeyi tahsis etti.

Baklacı mahallesinde bir ormanlık alanın köşesi mezarlık olarak düzenlenmeye başladı. Çalışmalar sürerken, ardarda gelen cenazeler açılan mezarlara özel korumalı ekiplerle gömüldü. Bölgedeki hareketlilik Baltacı mahallesi sakinlerinin dikkatini çekti. Çalışma alanına giden bir grup mahalleli, ortalığa atılmış tulum, eldiven ve maske gibi malzemeleri gördü. Bu durum mahalle halkında tedirginliğe neden oldu.

Dostbeykoz.com sitesine konuşan Baklacı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım, bu alanın mezarlık olarak tahsis edilmesinin çok yanlış olduğunu ve yerleşim yerine yakın bir bölgenin tercih edilmesinin başka sorunlara yol açabileceğini söyledi. Yıldırım tepkisini, ”Bu mezarlık için çok ağaç kesildi, kesiliyor. Bölge otobana çok yakın. Vatandaşımız bu mezarlığı burada istemiyor.” sözleriyle dile getirdi.

Muhtar Yıldırım, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç ve CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün kanalıyla İBB ile irtibat kurulduğunu ve bu definler için daha uzak bir bölgenin tercih edilmesi gerektiğinin ilgili makamlara iletildiğini kaydetti.

Konuya ilişkin yetkililerden bir açıklama yapılmadı.