Romanya: Türkiye ve Yunanistan sarı bölgede

Yunanistan ve Türkiye’deki covid-19 vakaları 500’ü aşınca, iki ülke Romanya’nın listesinde sarı bölgeye dahil oldu.

Ulusal Özel Acil Durumlar Komitesi’nin (INSP) kararına göre, 500’den fazla onaylanmış covid-19 vakası olan ülkelerden gelenler, 14 gün boyunca evde izole edilecek.

INSP’nin cuma günü güncellediği listeye göre, sarı bölgede yer alan ülkeler şunlar: Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Şili, Güney Kore – ülkenin kırmızı bölge dışındaki kısmı, Danimarka, Ekvador, İsviçre, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İrlanda, İsrail, Japonya, Deniz İngiltere, Malezya, Norveç, Hollanda, Pakistan, Polonya, Portekiz, Çin Halk Cumhuriyeti – karantina bölgesi, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri, İsveç ve Türkiye.

Romanya otoritelerince ‘kırmızı bölge’ olarak işaretlenen ve karantina gerektiren eyaletler şunlar: Çin – Hubei bölgesi, İtalya – tüm ülke, Güney Kore – Daegu (şehir) ve Cheongdo (ilçe) ve İran – tüm ülke.

Pazartesi itibarıyla Yunanistan’daki teyidli vaka sayısı 695 iken, Türkiye’deki vaka sayısı 1529 olarak açıklandı. Romanya’daki vaka sayısı dün 576 olarak duyrulmuştu.