Romanya’da karantinayı ihlal edene 20 bin ley ceza

Braşov’da İtalya’dan dönen bir kadın, evde izole kalması gerekirken komşuya kahve içmeye gitti. Bunu gören diğer komşu, facebook hesabından yaptığı paylaşımla bu durumu şikayet etti. Polis, kadına 20 bin ley ceza yazdı.

Bir başka ihlal haberi Ramnicu Valcea’dan geldi. Evinde tecrit halinde bulunan adam, alkol alıp sarhoş olduktan sonra aracıyla trafiğe çıktı. Kaza yapan adam, polise yakalanınca ilginç gerçek ortaya çıktı. Adama ceza soruşturması açıldı, ayrıca ceza yazıldı.

Acil Durum Koordinatörü Raed Arafat, karantina ihlallerine göz yumulmayacağını, ihlal edenlere gözünün yaşına bakılmaksızın ceza yazılıp soruşturma açılacağını duyurdu.

Romanya’da 12 Mart itibarıyla korona virüs vaka sayısı 48 oldu. Bunların yarısı Bükreş’te bulunuyor. Hastalardan 6 tanesi iyileşerek taburcu oldu.

Büyükşehir Belediyesi, öğrenciler için online eğitim platformu açtı. Bu arada zorunlu tatil veren Lumina Okulları, öğrencilerine online eğitim vermeye başladı.

Hükümet genel sekreteri, başkent ve İlfov belediyelerinden izole edilecek insanlar için barınma merkezleri belirlemesini istedi.

Sırbistan, Romanya ile olan 7 sınır kapısını kapattığıını duyurdu.