Romanya’da korona virüs: Vaka sayısı 9, endişeye mahal yok

Romanya’da korona virüs taşıdığı teyid edilen kişi sayısı dokuz oldu. Olt vilayetindeki adamdan sonra, Hunedoara’da oturan 26 yaşındaki gençte söz konusu virüs tespit edildi.

İtalya’nın Bergamo kentinden dönen şahıs, 26 Şubat’tan bu yana evinde tecritte tutuluyordu. Adı açıklanmayan kişi, dün Hunedoara’dan alınarak Timişora’daki hastaneye nakledildi.

VİRÜS İTALYA’DAN GELİYOR

Önceki gün Olt vilayetinde ikamet eden 51 yaşındaki adam, ülkede bu virüsün görüldüğü sekizinci kişi olmuştu. Craiova’da hastaneye yatırılan bu şahsın, Suceava’da virüs tespit edilen diğer vatandaşla birlikte, İtalya’dan Romanya’ya otobüs yolculuğu yaptığı tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, şimdiye kadar korona virüs tespit edilen kişilerden hiçbirinde ateş, kusma gibi hastalık belirtisine rastlanmadı. Virüs görülen kişilerin, tecrit döneminde yapılan testlerde bünyedeki covid 19 virüsünün aktif hale gelmesi sonucu tespit edildiği belirtiliyor.

EN AZ 20 KİŞİ KARANTİNADA

Bakanlığın paylaştığı rakamlara göre halen Romanya’da 20’den fazla kişi karantina altında tutuluyor. 12 bini aşkın kişi ise, gözlem ya da tecrit altında tutularak izleniyor. Otoritelere göre, virüs için Romanya’da salgın durumu söz konusu değil.

Bükreş Belediye Başkanı Gabriela Firea, Japonya’dan getirilen 6 kişinin karantina süresinin bittiğini ve söz konusu kişilerin cuma günü evlerine gittiğini duyurdu.

Japonya’dan özel uçakla getirilen 6 Romen işçi, dün karantinadan çıkarak ailelerine kavuştu.

TOPLAM 14 ROMEN

Romanya’daki 9 vakaya ek olarak, yurt dışında 5 Romen vatandaşında korona virüs tespit edildi. Prenses Diamond kruvaziyerinde çalışan iki Romenin yanı sıra, İtalya’da bu virüse yakalananlardan üçü Romanya vatandaşı. İtalya ise salgından en çok etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Son 48 saatte 90 kişinin öldüğü ülkede, korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 197’ye ulaşmış durumda.