Hanau’daki saldırıda ölen 9 kişiden 5’i Türk, 1’i Romen

Almanya’nın Hanau kentinde çarşamba gecesi, iki nargile bara düzenlenen saldırıda ölen 9 kişiden 5’inin Türk olduğu açıklandı. Romanya, 1 vatandaşının aynı saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yabancıları hedef alan saldırı, Frankfurt’un 25 kilometre doğusunda bulunan 100 bin nüfuslu Hanau kentinde meydana geldi. Zanlı, olay sonrasında 72 yaşındaki annesiyle birlikte ikamet ettikleri evde ölü bulundu. Böylece yaşanan olayda toplam ölü sayısı 11 olarak kayıtlara geçti.

Türklerin işlettiği iki mekana düzenlenen saldırıda, ölenlerin çoğunun göçmen kökenli olduğu belirtiliyor. Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği, işletme sahipleriyle birlikte toplam 5 Türk’ün hayatını kaybettiğini duyurdu.

Saldırıda hayatını kaybeden Gökhan Gültekin (soldaki resim) ve Ferhat Ünvar’ın yakınları bir araya gelerek ailenin acısına ortak oldu

GİURGİU’DAN BİR ROMEN DE ÖLDÜ

Romanya Dışişleri Bakanlığı, saldırıda bir vatandaşının öldüğünü duyurdu. 23 yaşındaki gencin Girgiu şehrinden olduğu ve yaklaşık 8 yıldır Almanya’da çalıştığı açıklandı. Singureni kasabası belediye başkanı, adını açıklamadığı gencin, iş çıkışı bölgeden geçerken başından vurulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Klaus İohannis, aileye başsağlığı diledi.

Saldırıda ölenler arasında bir Bulgar ve bir Boşnak kökenli göçmenin olduğu gelen bilgiler arasında.

ZANLI 43 YAŞINDA

Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth’un verdiği bilgilere göre şüpheli Tobias Rathjen, 43 yaşında ve Alman vatandaşı. Hanau doğumlu saldırgan, bankacılık eğitimi almış. Bir avcı kulübüne üye, avcı belgesi, silah ruhsatı var. Katliamda kullandığı silahları internet üzerinden satın almış. Rathjen, geçen yıl geçtiği psikolojik kontrolden normal çıkmış.

YABANCI DÜŞMANLIĞI İZİ TAŞIYOR

Hessen İçişleri Bakanı Beuth, yürütülen soruşturma elde edilen ilk bilgilerin, ‘yabancı düşmanı bir motivasyon’ olduğuna işaret ettiğini belirtti. Bu nedenle soruşturmayı Federal Başsavcılık üstlendi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, saldırıyı şiddetle kınadığı açıklamasında, “Irkçılık bir zehirdir, nefret bir zehirdir. Irkçılık toplumu zehirliyor. Hanau’daki saldırı ırkçı motifler taşıyor, çok üzgünüz.” ifadelerini kullandı.