Beraat etti, ama ülkesine dönmeyecek

Yazar Aslı Erdoğan, hakkında yeni davalar açılabileceği endişesiyle Türkiye'ye dönmeyeceğini açıkladı.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi davasında beraat eden yazar Aslı Erdoğan, iki yıldır yaşadığı Almanya’dan Türkiye’ye dönmeyeceğini açıkladı.

Yazar Aslı Erdoğan, 2016 yılında ‘terör’ propagandası yaptığı iddiasıyla kapatılan Özgür Gündem gazetesi davasında “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılanmış ve dört ay hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti.

İki yıldır yaşadığı Almanya’da AFP haber ajansına konuşan Erdoğan, kararı kendisi açısından sürpriz olarak görüyor. “Bir kez daha tutuklanmam benim için ölüm anlamına gelir” diyen yazar, mevcut şartlar altında tutuklanma riski gördüğü Türkiye’ye dönemeyeceğini söyledi. Ünlü yazar, verdiği röportajlarda kullandığı ifadelerin, aleyhinde yeni bir dava açmak için kullanılabileceğini belirtti.

Almanya’da doktorların travma sonrası durum olarak tanımladığı iki bağırsak felci ameliyatı geçirdiğini kaydeden Erdoğan “52 yaşında, 80 yaşında bir kişide görülen bir hastalıkla karşılaştım” diyerek hapiste geçirdiği zamanın da hastalık üzerinde etkili olduğunu kaydetti.