Kara kış Romanya’ya gecikmeli geldi

Romanya dünden itibaren kara kışa teslim oldu. Fırtına ve tipi nedeniyle 9 vilayette kırmızı alarm ilan edildi.

Gecikmeli gelen kış, ülkenin göneydoğusunda hayatı felç etti. Prahova, Dambovita, Argeș, Brașov, Buzau, Braila, Ialomița, Calaraşi ve Tulcea illerinde alarm en üst seviyeye çıkarıldı. Söz konusu şehirlerde okullar tatil edildi, bu şehirlerden kalkması planlanan trenler iptal edildi. Fırtına nedeniyle evlerin çatıları uçtu, çok sayıda ağaç devrildi. Birçok yerleşim biriminde elektrikler kesildi. Bazı yollar ulaşıma kapandı.

Fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar yayalar için tehlike oluşturdu.

Fırtına ve tipiden başkent Bükreş de nasibini aldı. Bazı ağaçların devrildiği şehir merkezinde toplu taşımada aksamalar yaşanıyor.

KÖSTENCE’DE KIŞ ŞARTLARI

Ülkede hüküm süren kara kışta en çok etkilenen bölge Dobruca oldu. Bölgede 100’den fazla yerleşim yeri kış şartlarından etkilendi, 20 bin Köstenceli elektriksiz kaldı. 69 köy ve kasabada okullar tatil edildi. Tipi nedeniyle Köstence’den Bükreş, Buzau ve Tulcea yönüne tüm trenler iptal edildi. A2 otobanının Cernavoda-Köstence arası trafiğe kapatıldı.

Meteoroloji yetkililerine göre, cuma gününden itibaren kar yağışı hafifleyecek, ancak hava sıcaklıkları daha da düşecek.

Beyaza bürünen başkentte kartpostallık manzaralar oluştu.