Hagi, Euro 2020 için Rangers’i seçti

Glasgow Rangers takımı, Rumen spor dünyasının efsanevi ismi Gheorghe Hagi’nin oğlunu sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı.

Kiralama sözleşmesinde, satın alma opsiyonu da İskoç takımının eline geçti. Geçen yaz yuvası FC Viitorul’dan kopan İanis Hagi, Belçika’nın Genk takımına transfer olmuştu. Yeni takımında beşi Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplamda 19 maçta forma şansı bulan genç Hagi, 3 gol ve 4 asistlik bir performans ortaya koydu.

Yeni takımını Euro 2020’de forma şansı bulabilmek amacıyla seçtiğini anlatan İanis Hagi, kulüp televizyonuna şöyle konuştu: “Bu kadar büyük ve tarihi çok parlak bir takımda oynamak benim için büyük bir onurdur. Ben kendini sahada gösteren biriyim. Kesin olan bir şey var ki, taşıdığım isimle gurur duyuyorum. Sadece çalışmak ve daha iyisini yapmak adına benim için günlük bir motivasyondur bu.’’

İskoçya ekibinin teknik direktörü Steven Gerrard ise genç yıldızı, “Hagi’yi uzun süredir kadromuza katmak istiyorduk, takımın kalitesini yükseltecek bir oyuncu.” sözleriyle övdü.

21 yaşındaki Hagi, yeni takımında 7 numaralı formayı giyecek.

FATİH ÖZDEMİR, LONDRA