Romanya Cumhurbaşkanı’ndan başsağlığı ve dayanışma mesajı

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Elazığ’daki deprem nedeniyle Türk mevkidaşına dayanışma ve başsağlığı mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yayınlanan açıklamada İohannis, yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğunu belirterek, Erdoğan’a hitaben şu ifadeleri kullandı: ”Bu zor zamanlarda, şahsım ve Romen halkı adına en derin merhamet duygularımızı iletiyorum. Halkınızın bu zor zaman dilimini aşması için tüm halkımızın desteğini ilan ediyorum.”

GENELKURMAY: HAREKETE HAZIRIZ

Ölü sayısının 35’e ulaştığı depreme ilişkin bir dayanışma mesajı da Romanya ordusundan geldi. Genelkurmay Başkanı Nicolae Ciuca, Ankara’nın talebi halinde tüm ekiplerle harekete geçmeye hazır olduklarını duyurdu. Kişisel facebook sayfasında yayınladığı mesajda Ciuca, ”Romanya ordusu, Türkiye’nin yanındadır. Her türlü zorlu durumda, dost ve müttefik ülkenin halkına destek için, gelecek talepleri karşılamaya hazırdır.” ifadelerini kullandı.

Romanya Acil Yardım Departmanı (SMURD) Genel Müdürü Raed Arafat, Antena 3 televizyonuna yaptığı açıklamada, talep gelmesi halinde ikyardım ekipleriyle yardıma hazır olduklarını duyurdu.

Cuma akşamı Elazığ’ın Sivrice ilçesini merkez alan depremde ölü sayısı 35’e yükseldi, yaralı sayısı 1600’ü geçti. Arama kurtarma ekipleri çoğu noktada çalışmaları sonlandırdı.