Tatar günü renkli etkinliklerle kutlandı

Romanya’daki Tatar soydaşların 13 Aralık’ta kutladığı ‘tatar günü’ bu yıl, milli lider Abdülcemil Kırımoğlu ve seçkin konukların katılımıyla renkli etkinliklerle kutlandı.

Mecidiye ve Köstence’de düzenlenen etkinlikler, Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’un katılımıyla daha bir anlam kazandı. Mecidiye’de halk şairi Mehme Niyazi anma etkinlikleriyle birleştirilerek düzenlenen kutlama programında, günün anısına milli lider Abdülcemil Kırımoğlu’na plaket takdim edildi.

Posted by Zafer Karatay on Friday, December 13, 2019

Heyet ayrıca milli şahsiyet Mehmet Niyazi’nin kabri başında dua okudu, ünlü şairin büstüne çelenk bıraktı. Köstence’de akşam düzenlenen programda ise, Türkçe ve Tatarca şarkılar söylendi, dans gösterileri yapıldı.

Romanya parlamentosu, 2006 yılında dönemin milletvekili Amet Aledin’in sunduğu teklifle 13 Aralık gününü Tatar azınlığa ithaf etmişti. Bu tarih, 1917 yılında Kırım Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ve ilk cumhurbaşkanı olarak Numan Çelebi Cihan’ın ilan edildiği güne denk geliyor.

Kırım Tatar Meclisi Başkanı, Otopeni havaalanında 3,5 saat tutuldu