Bükreş’te sıcak su protestosu

Bir grup Bükreşli, akmayan sıcak su ve yanmayan kaloriferler nedeniyle belediye önünde protesto gösterisi düzenledi.

50 kadar vatandaş, başkentin bazı semtlerinde haftalardır çözülmeyen sıcak su problemini gündeme getirmek için protesto düzenledi. Eylemciler ellerinde leğenlerle, perşembe sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin karşısındaki kaldırımda toplandı. Eylemciler, temizlik ihtiyacını getirdikleri bakraç, elektrikli ocak, sabun ve liflerle anlatmaya çalıştı.

Agerpres’e konuşan aktivist Ruxandra Burcescu, 50-60 yıllık eskimiş borulardan şikayet ederek, ”Havalar eksi 10 dereceye düştüğünde ne olacak?” diye sordu.

HASTANEYE KAZAN BAĞIŞLANMIŞ

Marie Curie hastanesi yakınında oturduğunu söyleyen Burcescu, ”Hasta çocukların sıcak havaya ve sıcak suya ihtiyacı var. Anladığım kadarıyla bir vakıf su ısıtmak için hastaneye kazan bağışlamış.” dedi.

”Eve sıcak su ve kalorifer istiyoruz, süs için ampül ve seçim sadakası değil” yazılı pankart dikkat çekti.

Eylemciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Gabriela Firea’ya problemi çözme çağrısı yaptı. Eylemde, ”Sıcaklık istiyoruz, fatura değil- Vrem căldură, nu doar pe factură” sloganları atıldı.

Eskiyen sıhhi tesisat borularında çıkan arızalar yüzünden, Bükreş’te sıcak su temininde sıkça kesintiler yaşanıyor. Şehri ısıtan kalorifer sisteminin işletmecisi olan şirketin (RADET) iflası ise, çözümü imkansızlaştırıyor.