Hagi, Euro 2020 kura çekimine neden katılmadı?

Romanya spor kamuoyu, cumartesi akşamı Bükreş’te gerçekleştirilen Euro 2020 kura çekimine Gheorghe Hagi’nin neden katılmadığını sorguluyor.

Romexpo’da gerçekleştirilen programa, Hagi’nin ayarında dünya kamuoyunca tanınmış birçok sima katıldı. Romanya futbolu adına salonda Miodrag Belodedici si Lucian Sanmartean yer aldı. Ancak herkesin gözü Hagi’yi aradı.

Hagi’nin katılmayışını ilk olarak Türk medyası haberleştirdi. Kurduğu futbol akademisi nedeniyle Hagi ile federasyon arasında bir anlaşmazlık olduğuna vurgu yapıldı.

Ancak şu ana kadar taraflardan bir açıklama gelmedi. Romanya Futbol Federasyonu danışmanı Andrei Vochin, Hagi’nin gelmemesine çok şaşırdığını, sebebini bilmediğini söyledi. Telekom Sport kanalına konuşan Vochin, ”İnanılacak gibi değil. Gerçek sebebi Hagi’nin ağzından duymak isterim.” dedi.

Skandala dair UEFA’nın açıklaması ise, yeterli netliğe sahip değil. Kurumun yarışmalar direktörü Giorgio Marchetti, ”Romanya’nın Avrupa futbolunda meşhur büyük isimleri olduğunu biliyoruz, ancak şampiyonların sadece temsilcilerini getirmeyi seçtik.” demekle yetindi.

Hagi ile Futbol Federasyonu Başkanı Razvan Burleanu’nun arasının açık olduğu biliniyor. Hagi’nin kendisine sunulan ‘Euro 2020 büyükelçiliği’ teklifini de reddettiği ileri sürülüyor.

Türkiye, Euro 2020’de A grubuna düştü