EURO 2020 finallerinde kura heyecanı

A Milli Takım’ın 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) finallerinde mücadele edeceği rakipleri, cumartesi akşamı Romanya’nın başkenti Bükreş’te çekilecek grup kuraları sonucu belli olacak.

Kura çekimi, başkentteki Romexpo fuar merkezinde yerel saatle 19.00’da (TSİ 20.00) gerçekleşecek. Türkiye adına salonda, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in teknik direktör Şenol Güneş ve federasyondan bazı isimler katılacak.

EURO 2020 kuralarında 24 takım 6’şarlı 4 torbada yer alacak. A Milli Takım, kura çekimine 3’üncü torbadan girecek.

Format gereği hala şampiyonaya katılma ihtimali olan Romanya’nın Play-off’ta Izlanda’nın yanı sıra, Macaristan-Bulgaristan maçının galibini elemesi gerekiyor.

TURNUVA TÜM KITAYA YAYILACAK

Avrupa Şampiyonası tarihinde turnuva ilk defa tam bir kıta organizasyonuna dönüşüyor. Maçlar kıtanın dört bir köşesindeki toplam 12 farklı ülkede oynanacak. Bükreş, Amsterdam ile birlikte şampiyonanın C grubundaki maçlarına ev sahipliği yapacak. “Avrupa için EURO” fikri UEFA’nın eski başkanı Fransız Michel Platini’ye aitti. Grup maçlarına ev sahipliği yapacak şehir ve ülkeler şöyle sıralanıyor:

Grup A: Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan)
Grup B: St. Petersburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka)
Grup C: Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya)
Grup D: Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya)
Grup E: Bilbao (İspanya) ve Dublin (İrlanda)
Grup F: Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan)

Yarı final ve final maçları ise Londra’nın Wembley Stadyumu’nda oynanacak.

FATİH ÖZDEMİR, LONDRA