Hagi: Gerçek şampiyonlar, diğer şampiyonların elinden çıkar

Romanya futbol dünyasının en değerli isimlerinden Gheorghe Hagi, tecrübelerini anlattığı kitabıyla, sahneye yeni çıkacak şampiyonların elinden tutmak istediğini söyledi.

Hagi, uzun zamandır çalıştığı kitabını, ‘Şampiyonları, şampiyonlar çıkarır’ adıyla yayımladı. Kitabın tanıtımı, ünlü teknik adama ait Viitorul Constanta kulübü binasında gerçekleşti. Toplantıya futbol kariyerindeki kaderdaşı Popescu ile katılan Hagi, kitabına verdiği adın gerekçesini şöyle izah etti: ”Futbolda on yıllarımı çimde geçirdikten, yıllarca süren çalışma ve analizlerden sonra, gerçek şampiyonların yalnızca diğer şampiyonların elinden çıkabileceğine kanaat getirdim. Bu yüzden beni şampiyon yapanlara şükranlarımı bu şekilde sunmak istiyorum.”

Hagi, başarı için iki temel şart saydı: Teknik kapasite ve vizyon sahibi olmak

Hagi futbolda başarının temel şartlarını, “Teknik bir konsepte dayanan ve sizi başarıya götüren bir vizyonunuz varsa her şey mümkün.” sözleriyle açıkladı.

Futbolun kendisine kazandırdığını geri vermek için akademiyi kurduğunu belirten Hagi, bu kurumdaki 5 temel prensibini şöyle açıkladı:

1. Strateji: Amacın belirlenmesi, en iyisi olmak
2. Felsefe: Kişilik, sahiplenme, baskı kurma
3. Oyun sistemleri: 4-3-3, 4-2-3-1, 3-4-3
4. Seçim: Zihinsel ve teknik özellikler
5. Antrenman yapısı: bireysel tekniğe ve oyun hızına dayanmış olmalı

Eski Galatasaraylı ve Viiotorul menajeri Gheorghe Popescu ise, ”Bu onun ne kadar cömert ve özverili olduğunu, Romen futbolunun geleceğini ne kadar düşündüğünü gösteriyor.” sözleriyle Hagi’ye övgüde bulundu.

Toplantıda, 2009 yılında kurulan Hagi Akademisi’nin, yeni satın alınan 10 hektarlık alanla daha da gelişeceği müjdesi verildi. Kitap, Viitorul mağazasında 100 leyden satılıyor.