Aracın çarptığı yaralı ayı, 17 saat sonra infaz edildi

Harghita ili yakınlarında, gece vakti bir aracın çarpması sonucu yaralanan ayı, 17 saat acı çektikten sonra, zehirli iğneyle infaz edildi.

Romanya’da nesli koruma altında olan kahverengi ayılardan birine, cumartesi gecesi yoldan geçen araç çarptı. Harghita’nın dağlık bölgesindeki bir yolda yaşanan kazada, içinde üç kişilik ailenin olduğu araç yoldan çıkarak tarlaya daldı. Yaralanan hayvan yol ortasında kıvranmaya başladı.

Ağır yarası bulunmayan araçtakiler, şoka girmiş halde hastaneye kaldırıldı, ayının başında ise bir polis aracı nöbete kaldı. Devlet yetkilileri olay yerine pazar günü öğle üzeri geldi. Ayının durumunun ağır olduğu görüldü. İnfaz için Çevre Bakanlığı ile görüşüldü.

Nihayet kazadan 17 saat sonra, acılar içinde kıvranan ayı, zehirli iğneyle infaz edildi. Kahverengi ayının cansız bedeni, meraklı bakışlar arasında bir excavatorun kepçesine konarak götürüldü.

Pro TV’ye konuşan veteriner Lazslo Mihaly, ölen ayının 10 yaşında, 350 kilo ağırlığında ve erkek olduğunu söyledi. Son olay, bölgede son bir ayda yaşanan dördüncü vaka oldu.