Türkiye’deki kıyımın cansız şahitleri Belçika’da sergileniyor

Türkiye’de 15 Temmuz sonrası Erdoğan rejiminin toplumun bir kesimine uyguladığı kıyımın cansız şahitleri Belçika’daki bir sergi salonunda sergileniyor. 1 Kasım’da başlayan ‘Tenkil Müzesi-Purge Museum’ sergisi bu hafta sonuna kadar ziyarete açık.

Adalet Bakanlığı binasının sergi salonunda, 15 Temmuz sonrasında cezaevinde işkence ya da bakımsızlık sonucu can veren, ya da kaçarken Ege ya da Meriç sularında boğulan insanlardan kalan eşyalar ziyaretçilerin dikkatine sunuluyor. Sergide, hayatını kaybedenlere ait olanların yanısıra, cezaevlerinde ya da kaçış sürecine dair hikayesi olan her türlü obje yer alıyor. Objelerin Türkçe ve yerel dildeki hikayeleri ise yanı başlarında asılı duruyor.

AF ÖRGÜTÜ STAND AÇTI

Sergide Uluslararası Af Örgütü’ne ait bir stand bulunuyor. Sergiyi ziyarete gelenler, Türkiye’de zorla kaybedilmiş, henüz ortaya çıkmayan kişilerin bulunması için imza atabiliyor.

Sergiyi, Hasselt sakinlerine ilaveten yakın şehirlerden konuklar ziyaret ediyor. Sergi 10 Kasım’a kadar hergün saat 11:00 – 19:00 arası ziyaret edilebilir.